Opslag en transport


DSC00147.JPGDSC00148.JPG
Flex vijzelsysteem
Het flex vijzelsysteem is de ideale oplossing voor het transport van houtpellets van uw opslag naar de ketel, indien de transportafstand groter wordt, en/of (beperkt) bochtenwerk in de transportlijn gewenst is.
Het syteem is uitgerust met een capacitieve sensor, die registreert wanneer de voorraadhopper van uw ketel dient te worden bijgevuld en werkt derhalve volledig automatisch.
Silo_met_vijzel_en_ketel.jpg
Star vijzelsysteem
Voor eenvoudige koppeling van uw (zak)silo aan de pelletketel zijn starre vijzelsystemen leverbaar in 3 of 6 meter lengte, inclusief besturing.
kemex_silo.jpg
Zaksilo
Stevige zaksilo, opgehangen in een gegalvaniseerde buisconstructie, leverbaar in diverse maten: van 3,5 m3 inhoud (1,78 x 1,78 x 2,30 m) tot 10 m3 inhoud (3,00 x 2,50 x 2,75 m). Desgewenst wordt de silo zelfs op maat gemaakt.
transport_extraflame.jpgTransport_benekov.jpg
Blaastransport
Een transportsysteem voor houtpellets. Leverbaar met flexibele slang zodat de opstelling van silo t.o.v. de ketel meer mogelijkheden biedt, dan wel met een buizensysteem. Afstand silo tot ketel maximaal 20 meter. Worden compleet met besturing geleverd.
S25-50_feeder.jpgbunker_benekov.jpg
Benekov - S 25 50 FEEDER
De S-feeders zijn transportsystemen die worden gebruikt voor het aanvoeren van houtchips naar de vijzel van de ketel, die uiteindelijk de brandstof aanvoert naar de verbrandingskamer.. De feeders bestaan uit een 400 V aandrijfunit, een starre schroefvijzel en een sweeper om de chips massa in beweging te houden zodat continue opname in de schroefvijzel wordt gewaarborgd.De S25 feeders hebben een capaciteit van ca 55 liter per uur, met een chipsafmeting maximaal van 10x20x30 mm. De S50 feeders hebben een capaciteit van ca 110 liter per uur. Voor deze vijzels gelden als maximale chipafmeting 20x40x60 mm.

Tevens zijn er kant en klare bouwpakketten leverbaar voor de opslag van de chips, volledig voorbereid om te koppelen aan bovenstaande feeders. De inhoud van deze bunkers is minimaal ca 750 liter tot maximaal 6000 liter!